Feng Shui szerint: telepatikus önvédelem kaktusszal
Nemcsak a kaktuszgyűjtők, de a Feng Shui és a telepatikusok is kiemelten foglalkoznak a kaktuszokkal. Természetesen megoszló véleményt alkottak a szúrós növényekről.

Kaktuszok és a Feng Shui

 

A köztudatban úgy él, hogy a Feng Shui szigorúan kizárja a szúrós növények - kaktuszok, Yukkák, rózsák, stb. - tartását, mondván, hogy ezek „támadást" indítanak a környezetűk ellen, s megrontják a légkört.

Azonban a Feng Shui egy másik irányzata másképp értelmezi a kaktuszok hatását. Némelyek úgy vélik, hogy nem az a megoldás, ha kidobjuk növényünket. Sőt, rá kell beszélni kaktuszunkat, hogy a kellemetlen hatásokat (telepatikus fertőzéseket) semlegesítse. Ezen felfogás szerint, a tövisek szúrós, hegyes energiákat bocsátanak ki, amelyeknek bomlasztó és tisztító hatásuk van.

A gond csak az, hogy nemcsak jól kell tartani szúrós növényünket ahhoz, hogy pozitív hatása legyen környezetünkre, hanem naponta legalább egyszer „tudatosítani" is kell a növénnyel, hogy mi a dolga, elmondva neki az teendőit.

S ha mindent jól végeztünk, akkor a kaktusz két-három óra alatt telepatikusan megtisztítja a helyiséget.

 

Akkor jó-e a kaktusz?

 

Semmiképp nem az a megoldás, ha kidobjuk kaktuszunkat.

Az amerikai sámánok például védelmi és egyéb telepatikus célokból használtak kaktuszokat. Az indiánok a kaktuszt isteni eredetűnek tartották, ezért Mexikóban, az ország címerében a mai napig szerepel egy stilizált kaktusz rajza.

 

Hová tegyünk...

 

Ha telepatikusan nézzük a dolgokat, nem árt, ha teszünk az ablakba vagy ajtóba, mivel így megóvhatjuk magunkat a kintről érkező negatív energiáktól.
A sűrűn látogatott helyekre is érdemes kaktuszt tenni, mint bárok, éttermek, ahol az energia éterikusan szennyezett. A kaktusznak jótékony, tisztító hatása van ezeken helyekre.

 

...és hová ne

 

Abba a helyiségbe, ahol étkezünk ne legyen semmiképpen kaktusz, mert hajlamossá válhatunk gyomorfekélyre, s annak kialakulására.

A szerelem és egészség területén, valamint hálószobában se tartsunk ilyen növényt. Ugyanis ezen fogalmak, mint szerelem és egészség, nem illenek össze a szúrós tövisekkel. Erre még „rábeszélni" sem lehet kaktuszainkat.

 

 

És persze mindez kaktuszgyűjtőkre nem érvényes...


Még nincsenek megjegyzések. Hozzászóláshoz regisztráció szükséges.