Bemutatkozás

Különös, nem mindennapi története van ennek a weboldalnak. Amikor ezek a sorok íródnak 2009. december közepén (egyébként a férjem által és szigorú titok közepette), még sejtelmem sincs arról, hogy a családom ezzel a hírportállal fog meglepni az idei Szentestén. Hosszú hónapok programozói munkája nyomán (www.webpole.ro) született a hírportál, amely több funkciót kíván betölteni: egyrészt számot adni a pozsgás- és kaktuszgyűjtés tágabb értelemben vett csodás és összetett világáról, másrészt amolyan közvetlen stílusban hírül adja a saját, kb. 1500 darabos gyűjteményem körüli történéseket, fejlődéseket, villanásokat.

Véleményem szerint vannak egyszerű és összetett hobbik. A pozsgás- és kaktusztartás egy olyan  összetett hobbi, amihez még egy sor kapcsolódó dolog is tartozik. Ilyen például a fényképezés, hiszen ki ne szeretné megörökíteni egy növény alig pár óráig virágzó gyönyörűségét. Ilyenkor még azok a növénytartók is fényképezőgépük után kapnak, amit egyébként más körülmények között nem tennének. Fontos ismerni továbbá a talajtípusokat és összetételeket, a növényvédelem alapjait, a kártevőket, stb. Ez a hobbi ily módon szélesíti a látókörünket és számos ismeret eltulajdonításához segít minket oly módon, hogy tudomásul sem vesszük, és a legkevésbé sem érezzük megerőltetőnek.  Kincseink pedig maradéktalanul meghálálják ismereteinket és féltő gondosságunkat: gyönyörű virágokkal és növekedésükkel. Számos arborétumi séta, számos kapcsolat és némi egészséges gyűjtői szenvedély is eredménye még ennek a hobbinak, ami 2000-től a szenvedélyem is.

Ezúton kérem kedves látogatóimat, hogy jelezzék észrevételeiket, kritikáikat, illetve bátorítani szeretném őket, hogy szóljanak hozzá a különböző témákhoz. Ezt egy félperces regisztráció nyomán máris megtehetik a cikkek olvasása során.

Sikeres böngészést kívánva:

Ilonczai Gyöngyi, kaktuszlap.hu

kaktuszlap@gmail.comkaktusz
2010-01-20 18:28:47
Huha, egyre tobb oldalon találni már utalást erre az oldalra, nem semmi, gratulálok!!!! Pl. kaktusz.lap.hu vagy kert.lap.hu. Csak így tovább!!!!
kaktusz
2009-12-23 17:01:11
Sok energiat az oldal toltesehez es fenntartasahoz!