Nagyvárad környéki gyűjtőknél jártunk
Gyönyörű gyűjteményeket és nagyon kedves embereket ismerhettem meg a nagyváradi kirándulás során.
nagybanyai kaktuszosok
Lenyűgöző nagybányai gyűjtemények
Március első hétvégéjén három gyűjteményt is meglátogattunk Nagybányán a szatmárnémeti Aztekium Kaktuszgyűjtő Egyesület szervezett kirándulása során.
firenze kaktusz
Tüneményes kaktuszvásárlás Firenzében
Firenzében egyáltalán nem számítottam arra, hogy kaktuszokkal fogok találkozni, mégis sikerült még vásárolnom is.
kaktuszkiallitas
Kaktuszkiállítás Szatmárnémetiben 2017
A 2017-es kiállítás izgalmakat is rejtett magában, hiszen most először rendezte meg az egyesület a Legszebb Kaktusz versenyét.
tenerife kaktusz
Tenerife, az euphorbiák paradicsoma
Tenerife imádni való hely kaktuszgyűjtők számára – s talán nem csak nekik. Az euphoriákkal, kaktuszokkal, óriás pálmákkal tarkított, olykor kopárnak tűnő sziget egyik legexotikusabb hely a világon.
Még Balin is voltak kaktuszok!
„Itt csak műkaktuszokkal fogsz találkozni majd!” – egyik kaktuszgyűjtő társam ezzel a mondattal fogadott, amikor elmondtam, hogy idén Balira (Indonézia) fogunk utazni nyaralni.
Vida Géza emlékünnepség Nagybányán
Vida Géza szobrász, a romániai kaktuszgyűjtés meghatározó egyénisége 103 éve született. Erről emlékeztek meg február 27-én, szombaton Nagybánya Központi Parkjának a róla elnevezett kaktuszházban.
trichocereus
Legendás kaktuszgyűjtők vizitben
A romániai kaktuszgyűjtés nagy neveit láthattam vendégül így szeptember végén. Elnökök, volt elnökök és kaktuszért tehenét is eláruló gyűjtő nézett körül nálam.
expo
Két őszi kaktuszkiállítás
Eltelt a nyár, s rádöbbentem, hogy idén (2015) még egy kiállításra se jutottam el. Rákapcsoltam, s egymás után két őszi expot is felkerestem.
MSC
Souvenir-kaktuszok és egyebek
Nyaralásaim során nem állhatom meg, hogy ne vegyem szemügyre az adott ország növényvilágát, s ha olyan helyen járok akkor a kaktuszokat. Ezúttal nemcsak vadon növő, hanem souvenir-kaktuszokkal is talá
jegvihar
Félelmetes jégeső és vihar pocsékolta meg a kaktuszokat
Május 25-én (2015) délután öt óra előtt nem sokkal óriási fekete fellegek gyülekeztek házunk felett. Akkor még nem is sejtettem, hogy milyen jégesőt rejtegetnek ezek.
punkosdi latogatok
Pünkösdi látogatók
A szatmárnémeti kaktuszkiállítás végére érkező gyűjtők, nemcsak a városban néztek körül, hanem hozzám is ellátogattak.
puscas ioan
Látogatóban az Aztekium egyesület egyik alapító tagjánál, Puscac Ioannal
A tizenkilencedik szatmárnémeti kaktuszkiállítás egyik kiemelkedő eseménye volt, hogy meglátogathattuk Puscas János gyűjtőt, az Aztekium Kaktuszgyűjtő Egyesület hajdani alapító tagját.
XIX. kaktuszkiallitas
XIX. kaktuszkiállítás Szatmárnémetiben
Május közepén, a szokott helyen rendezte meg az Aztékium Kaktuszgyűjtő Egyesület évente szokásos kiállítását.
nyiregyhazai kiallitas 2014
Nyíregyházi kiállítás 2014 – idén másodszor
Ugyan nem ezzel a céllal mentünk szeptember utolsó hétvégéjén Nyíregyházára, de ha már ott voltam, és kaktuszkiállítás is volt, ki nem hagyhattam.
debreceni kaktuszkiallitas
Debreceni kaktuszkiállítás
A debreceni Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság idén is megrendezte a hagyománnyal rendelkező Molnár Imre nemzetközi kaktusz és egyéb pozsgás növények kiállítását és vásárát. Ezúttal nem hiányozhattam.
malta kaktuszai
Málta, ahol gazként nő az Opuntia
Málta varázslatos világának élményét számomra csak fokozta, hogy szinte mindenhol kaktuszokkal és pozsgásokkal találkozhattam - szabadon nőve „gazként”, vagy éppenséggel cserépben nevelve.
astrophytum
Johann Steiner volt látogatóban
Johann Steiner kaktuszgyűjtő látogatott el hozzám július elején.
kiallitas 2014
Kaktuszkiállítás 2014 - Újra kiállítottam
Két év kihagyás után ismét kiállítottam a szatmárnémeti kaktuszkiállításon. Kizárólag tíz évesnél idősebb kaktuszokat vittem.
mammillaria
Nyílt nap Füleki Józsefnél
Április 12-én tartotta Füleki József, MKOE elnöke éves nyílt napját, amikoris virágzó mammilláriáit csodálhatja meg bárki, mivel pont Budapesten voltam, én is beálltam a csodálók sorába.
polcos kaland
Nyakamba szakadó kaktuszok
S ezt szó szerint kell érteni! Méghozzá két fémpolcnyi. Egy következtetést mégis levonhatok, hogy mindenképp szeretnek a szúrós növényeim, mivel mindössze két darab tövist szedtem ki magamból.
latis
Kaktuszbérlők a kertünkben
Hirtelen ötlettől vezérelve, egy gyűjtemény megmaradt részének, nagyjából ezer kaktusznak, a gondozója lettem.
kaktuszkiallitas szatmar
Kiállítottam a 2011-es szatmári kaktuszkiállításon
A szatmárnémeti kaktuszgyűjtők május végén rendezték meg 2011-ben kiállításukat, amelyen ezúttal mint kiállító vettem részt. Nagy élmény volt.
MKOE kaktuszkiallitas
Kaktuszgyűjtő-dzsembori
Május 13. és 15. között rendezték meg 2011-ben a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének tavaszi kiállítását, amelynek a budapesti Füvészkert adott otthont. Maradandó élményt jelentett számomra.
zsibo kicsi
Eldugott kaktuszház Zsibón
Május elsején kirándulás gyanánt elmentünk Zsibóra (Románia), hogy meglátogassuk az ottani igen szépen kialakított botanikus kertet. Kis csalódás, hogy a számos lopás miatt le volt zárva a kaktuszház.
kaktusz
Kaktuszkiállítások 2011-ben
Idén több helyen is rendeznek kaktuszkiállítást. Ezt igyekeztem összegyűjteni.
borzaszto
Ilyet ne vegyen senki!
Elrettentő: ilyen kaktuszt nem szabad megvenni! Halálra vannak ítélve.
Kaktuszfügét árultak az utcán
Kicsit meglepett, amikor Egyiptomban járva, Hurghada utcáin kaktuszfügét árultak néhány egyiptomi fontért.
Kaktuszcsodák Szatmárnémetiben 2010
A Romániában egyedülinek számító kaktuszgyűjtő egyesület az Aztekium 2010. május 20. és 30. között kiállítást szervezett Szatmárnémetiben, a Megyei Múzeumban.
kaktusztorta
Kaktusztorta születésnapra
Párom hű maradt Önmagához és ismét lehengerlő meglepetést szerzett, ezúttal a születésnapomon. Kaktusz-honlap után, kaktusztortát kaptam ajándékba.
Monstrosus
Kaktuszról kapta a nevét
Nyaralásunk során Krétán jártunk, s talán nem véletlen, hogy a Cactus Beach Hotelben szálltunk meg, amelynek udvarán valóban volt egy óriási 'Monstrosus'.