Bemutatkozás

Különös, nem mindennapi története van ennek a weboldalnak. Amikor ezek a sorok íródnak 2009. december közepén (egyébként a férjem által és szigorú titok közepette), még sejtelmem sincs arról, hogy a családom ezzel a hírportállal fog meglepni az idei Szentestén. Hosszú hónapok programozói munkája nyomán (www.webpole.ro) született a hírportál, amely több funkciót kíván betölteni: egyrészt számot adni a pozsgás- és kaktuszgyűjtés tágabb értelemben vett csodás és összetett világáról, másrészt amolyan blogos közvetlen stílusban hírül adni a saját, kb. 150 fajtás gyűjteményem körüli történéseket, fejlődéseket, villanásokat.

Véleményem szerint vannak egyszerű és összetett hobbik. A pozsgás- és kaktusztartás egy olyan  összetett hobbi, amihez még egy sor kapcsolódó dolog is tartozik. Ilyen például a fényképezés, hiszen ki ne szeretné megörökíteni egy növény alig pár óráig virágzó gyönyörűségét. Hunor fiam már szenvedélyes megfigyelővé vált és rohanva közli, amikor újabb virágok nyílnak ki valamelyik növényen. Ilyenkor még azok a növénytartók is fényképezőgépük után kapnak, amit egyébként más körülmények között nem tennének. Fontos ismerni továbbá a talajtípusokat és összetételeket, a növényvédelem alapjait, a kártevőket, stb. Ez a hobbi ily módon szélesíti a látókörünket és számos ismeret eltulajdonításához segít minket oly módon, hogy tudomásul sem vesszük, és a legkevésbé sem érezzük megerőltetőnek.  Kincseink pedig maradéktalanul meghálálják ismereteinket és féltő gondosságunkat: apró kicsinyekkel, gyönyörű virágokkal és növekedésükkel. Számos arborétumi séta, számos kapcsolat és némi egészséges gyűjtői szenvedély is eredménye még ennek a hobbinak, ami 2000-től a szenvedélyem is.

Ezúton kérem kedves látogatóimat, hogy jelezzék észrevételeiket, kritikáikat, illetve bátorítani szeretném őket, hogy szóljanak hozzá a különböző témákhoz. Ezt egy félperces regisztráció nyomán máris megtehetik a cikkek olvasása során. Periodikus hírlevél küldésre is lehetőség lesz, mely reményeink szerint márciustól indul be.

Sikeres böngészést kívánva:

Ilonczai Gyöngyi, kaktuszlap.hu

kaktuszlap@gmail.comkaktusz
2010-01-20 18:28:47
Huha, egyre tobb oldalon találni már utalást erre az oldalra, nem semmi, gratulálok!!!! Pl. kaktusz.lap.hu vagy kert.lap.hu. Csak így tovább!!!!
kaktusz
2009-12-23 17:01:11
Sok energiat az oldal toltesehez es fenntartasahoz!