Teendők februárban
A február kezd mozgalmasabb lenni, mivel ilyenkor már közeledik a tavasz, s ebben a hónapban elsősorban arra kell ügyelni, hogy ne „ébredjenek” fel túl korán kaktuszaink.

A február még a télhez tartozik, a kaktuszoknak ilyenkor még „aludniuk" kellene, viszont a meghosszabbodott nappalok, olykor a tartósabb napsütés, megbizsergeti már a tövises növényeinket is.

A kaktuszok között is akadnak „korán kelők". Ha szobában neveljük virágunkat, akkor helyezzük a lakás valamely hűvösebb részére, hogy visszafogjuk a fejlődést, esetleg a virágzás megindulását. Az egyik legfőbb teendőnk ebben a hónapban, hogy megálljuk, hogy ne locsoljuk még meg kaktuszainkat.

Ha üvegházban - s ha van rá mód, hogy a hidegebb napokon fűtést biztosítsunk - akkor akár a virágzást is hagyhatjuk beindulni ilyenkor. Ha késleltetni akarjuk a virágzás beindulását, akkor többször szellőztessünk, így alacsonyabb hőmérsékletet kaphatunk, ha szükséges árnyékoljunk, hogy kevesebb legyen a fény is. Ezzel visszafoghatjuk a fejlődést.

Az egyik korai kelők a Rebutiák. Annak ellenére, hogy kicsi méretűek, annál több, gazdagabb, változatosabb virággal örvendeztetnek meg. (Képen is egy Rebutia senilis látható, teljes pompájában.)

Ahogy egész télen, ebben a hónapban se feledkezzünk meg figyelni növényeinket, nehogy kártevők, élősködők, vagy esetleg gombásodás jelenjen meg rajtuk. Ha ilyeneket veszünk észre azonnal védekezzünk a megfelelő szerrel.


Még nincsenek megjegyzések. Hozzászóláshoz regisztráció szükséges.